+36-70/682-8200 szhsz@szemelyhajosok.hu

RENDEZVÉNYEK

 

Szövetségünk rendszeresen szervez – a MAHOSZ-al együttműködve – hajózást népszerűsítő hajós rendezvényeket. Ezek vagy az állami ünnepek, jelentős történelmi események évfordulói vagy a személyhajózás szezonkezdetéhez kapcsolódnak.

Rendszeresen részt veszünk az augusztus 20-dikai állami ünnepi rendezvényeken, biztosítva annak vízi elemét. Az évek során hol önállóan, hol pedig az állami rendezvény részeként vonulnak fel hajóink a Duna budapesti szakaszán és ingyenes részvételt biztosítunk rászorultaknak (hátrányos helyzetű gyermekeknek és kísérőiknek), valamint meghirdettük az ingyenes jegy „vásárlás” lehetőségét az interneten keresztül. Az így hajóinkon vendégül látottak létszáma 1500-2500 fő között mozgott az évek során.

Részt vettünk a Nándorfehérvári győzelem emlékére tartott rendezvényeken, ahol hajóink a Magyar Honvédség hajóihoz csatlakoztak.

  1. óta minden évben a személyhajózási szezon kezdetén hajóink – az augusztus 20-dikához hasonlóan – ingyenes hajózást biztosít az érdeklődőknek és a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A rendezvény nagy népszerűségnek örvend, a hajóink szinte kivétel nélkül telt házzal teszik meg a rendezvény során tervezett koreográfia szerinti útjukat.

Szövetségünk is részt vett 2018-ban az első Hajós kongresszus megszervezésében és lebonyolításában, amely nagy sikerrel zárult. Reményeink szerint ezt a rendezvényt rendszeresen megtartjuk, hogy a hajósok közössége fórumot kapjon az egymással való személyes kommunikációra.