II. Nemzeti Kerekasztal Konferencia – dunai víziút felhasználók között

You are here: Home > II. Nemzeti Kerekasztal Konferencia – dunai víziút felhasználók között

II. Nemzeti Kerekasztal Konferencia – dunai víziút felhasználók között

A 2018.04.18-án délelőtt tartott konferencián immár második alkalommal ültek össze a dunai víziút felhasználókat képviselő szakemberek mind az áru-, mind a személyszállítás ágazatából. A 24 főből álló szakembergárda hatósági és privátszektor érdekeltjeiből tevődött össze, így újra sikerült „ egy asztalhoz ültetni az tényleges érdekelteket“. 

Ez alkalommal az elmúlt félévben, a projekt keretén belül indított online hibabejelentő rendszerbe érkezett negatív és pozitív bejegyzések kerültek bemutatásra, megvitatásra, valamint megoldási javaslatok kidolgozására.

Az 5 témára (vám és határrendészet, navigáció és közlekedés, víziút karbantartás és infrastruktúra, kikötői hatóságok, egyéb hatóságok) összesen már több mint 150 bejegyzés érkezett, melyeket a hazai szervekkel párhuzamosan a Duna menti országok is Hozzánk hasonlóan nemzeti kerekasztal konferenciákon elemeznek. Következő lépésként az elkészült elemzések összevetésre kerülnek a tavasszal Karlsruhe-ban tartandó transznacionális értekezleten, mely egyik eredményeként az így elkészülő Duna menti országokat összefogó szakmai anyag egy jövőbeni európai uniós stratégiai anyag gerincét fogja képezni.

A hazai konferencián elemzett tapasztalatokat tartalmazó anyag természetesen elérhető Szövetségünknél, így amennyiben kíváncsi rá, kérjük írjon Nekünk. 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben