3. DANTE Projekt Konzorcium és a 3. Transznacionális Munkacsoport találkozója

You are here: Home > 3. DANTE Projekt Konzorcium és a 3. Transznacionális Munkacsoport találkozója

3. DANTE Projekt Konzorcium és a 3. Transznacionális Munkacsoport találkozója

Karlsruhe (Németország) szolgált helyszínéül a 3. DANTE Projekt Konzorcium és a 3. Transznacionális Munkacsoport találkozójának 2018.április 23.-24.-én, immár második alkalommal az EUSDR – el együttműködésben a projekt eddig elért eredményeinek jelentése illetve hasznosítása céljából.

A Konzorcium meeting alatt felvázolták a munkacsomagok jelenlegi helyzetét, majd a az adminisztratív problémák kerültetek megvitatásra.

Részletes áttekintésre került a Vízi közlekedést érintő transznacionális elektronikus adminisztratív akadás-bejelentő rendszer, ami a projekt első eredménye. A rendszer jelenleg is fut, eddig 157 bejelentés érkezett a vízi közlekedésben érdekeltektől.

Az egyesített PA1a&PA11 munkacsoport megbeszélés április 24.-én reggel az EUSDR – el együttműködésben bevezetésre került; az adminisztratív folyamatokat és a DANTE projektet érintő tevékenységek áttekintésével kezdődött. A végleges PA1a indítványozta a formanyomtatványok harmonizálását (DAVID forma: érkezési és indulási riport, személyzeti lista, Utaslista), a PA11 pedig javaslatot tett a transznacionális kontrol adatbázis bevezetésére. Később a PA1a&PA11 technikai megbeszélés során a DAVID forma elfogadásra került. Következő lépés az elfogadott formanyomtatványok Steering Group szinten való bemutatása június végéig és a Danube Transport Ministers által levont következtetések vázlatának jóváhagyása 2018. december 3.-án.

A fentieken túl 3. Transznacionális találkozó meghatározta a Dunai Vízi közlekedés Adminisztrációs Stratégiájának irányvonalát, illetve az ehhez kapcsolódó akciótervet. Számba vették a második körben rendezett nemzeti munka-asztal megbeszélések eredményeit és az országos riportokat.

A DANTE Transznacionális találkozó mérföldkő a harmonizált szabályozás és a belföldi vízi közlekedés adminisztrációjának egyszerűsítésében.

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben