+36-70/682-8200 szhsz@szemelyhajosok.hu

Sikeres Hajófelvonulás

A MAHOSZ, a Személyhajósok Szövetsége idén is megszervezte az ünnepi Hajófelvonulást. Az idei felvonulás különlegessége a néhány nappal korábban meghirdetett ingyenes hajózás, amelyen – a hagyományos vendégek, azaz az állami gondozásban élő 910 gyermekkel együtt – több ezren vettek részt. Az ingyenes hajózás kettős célt szolgált: egyrészt olyanok számára is lehetőséget adott egy fővárosi városnézésre, akik máskor nem tudtak ilyenen részt venni, másrészt kérésünkre sokan adtak adományt az SOS Gyermekfalu számára, amelyet az ünnepnapok után azt saját vállalati forrásainkkal is kiegészítve juttatunk el a kedvezményezettnek.
A felvonulásban szövetségi tagjainkon kívül több olyan hajózási vállalkozás is ingyenesen biztosította hajóit, akik már nem először bizonyították azt, hogy a szakma összetart, és annak ellenére, hogy a felvonulásban együtt vonuló hajók a hétköznapokban egymás versenytársai, az ünnep alkalmából és a közös célok érdekében képesek összefogni. Felemelő élmény volt ez minden hajós számára is.

A résztvevő hajók és üzemeltetőik a következők voltak:

  • MAHART Passnave: Táncsics, Hunyadi, Dömös, Nagymaros
  • Európa csoport: Európa, Szentendre, Ister Granum, Millennium II, Attila, Halászbástya
  • Sailor Kft: Sirona, Aquincum, Sailor, Ister
  • Bartender Bt: Monarchia
  • Rubinhajó Bt: Szent László
  • Legenda Kft: Legenda
  • Armada Kft: Deák Ferenc, Fortuna, Primusz
  • Naviscon Kft: Roham
  • Captain Daniel: Zsófia

Köszönet mindannyiuknak az önzetlen segítségért. A Hajós ünnep remekül sikerült, az utasok jól érezték magukat, az időjárás is kegyes volt a résztvevőkkel, reméljük, hogy néhány résztvevő fiatalban olyan maradandó élményt jelentett az ünnepi hajózás, hogy később ezt a pályát választja. Ugyanakkor a Parlament előtt hajóink az SOS hangjelzéssel jelezni kívánták, hogy veszélyben érzik jövőjüket és a szakmát alkotó KKV-k továbbra is saját (piaci) szabályaik szerint kívánnak működni, szolgáltatni.
A felvonulásról több média is tudósított, amelyek képei mellé mi is készítettünk emlékképeket, amelyeket a napokban kiegészítünk.

Rendezvényünket, az állami intézményekből érkező gyermekek ellátásának részbeni finanszírozásával a Barankovics István Alapítvány támogatta. Köszönet érte.