+36-70/682-8200 szhsz@szemelyhajosok.hu

2024. – Ilyen lenne a megújuló, gépjárműmentes pesti alsó rakpart

Múlt héten a hajós ágazatot érintő konferenciát tartottak hajós szakemberek számára a Vigadó téri Mahart kikötőben. A rendezvény célja az volt, hogy összehozza a személyhajózási ágazat kulcsfontosságú szereplőit és lehetőséget teremtsen az ágazatot érintő kérdések megismerésére és azokra közös megoldást találjon.

2024. április – Sétahajózás a tavaszi szünetben az új hajók fedélzetén

A tavaszi szünet minden napján várunk Siófokon és Balatonfüreden az új hajók fedélzetén.
Ismerd meg a BAHART legújabb katamaránjait és éld át a sétahajózás élményét!

2024. február 7. – Már 129 centis a vízszint a Velencei-tóban

Míg 2022-ben rekordalacsony vízállást mért az Országos Vízjelző Szolgálat a Velencei-tóban, mindössze 53 centis volt a vízszint, mára úgy tűnik, hogy a tó köszöni szépen, jól van – írja az Időkép.

Tavaly nyáron újra sok víz elpárolgott a tóból, de közel sem volt olyan súlyos a helyzet, mint ezt megelőzően egy évvel. Októbertől pedig újra csapadékosabbra fordult az időjárás, ennek köszönhetően mostanra összességében több mint 75 centiméterrel emelkedett a Velencei-tó vízszintje az 53 centiméteres rekordalacsony értékhez képest.
Ma reggel Agárdnál 129 centiméteren állt a vízmérce.

Azt az Időkép nem teszi hozzá, hogy a vízállás növekedésében nemcsak a csapadékos időjárás játszott szerepet, hanem az is, hogy a Pátkai víztározóból engedtek bele vizet. A víztározó az elmúlt hetekben azzal került be a hírekbe, hogy óriási volt ott a halpusztulás, most pedig már nem is lehet horgászni benne.

 

2024. május 17. –HAMAROSAN ÚJRAINDULNAK A NÉPSZERŰ DUNAKANYARI KÖRJÁRATOK

Egy felejthetetlen utazás, gyönyörű panoráma és a lágyan hullámzó Duna várja azokat, akik úgy döntenek, hogy egy különleges kirándulásra indulnak és hajóval járják be a Dunakanyart. A Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon közlekedő hajójárat évek óta nagy népszerűségnek örvend – írja a MAHART-PassNave a weboldalán.